Home

Defileul dunarii referat

Referat: Defileul Dunarii (#325281) - Gradu

Orsova - Defileul Dunarii. De la intrarea Dunarii in Romania gasim zona pe care oamenii, datorita ingustarii si largirii apei, o denumesc fie Clisura Dunarii, fie Defileul Dunarii. Este locul unde Dunarea a sapat in Muntii Banatului (Almajului mai exact) ca sa isi faca loc de trecere si a format cele mai lungi chei din Europa Specificatii Referat Circuit Cultural Defileul Dunării și împrejurimile : Tema: Circuit Cultural Defileul Dunării și împrejurimile. Tip de fisier: doc. Numar de pagini: 36 pagini. Nivel: Facultate Referat - Delta Dunarii Intrata pe pamanturile tarii noastre ca printr-un monumental arc de triumf, prin Defileul Cazanelor, Dunarea o paraseste prin uriasul, somptuosul, mirificul evantai al deltei (Geo Bogza). Este un capat de lume original, unic in feelul sau: cel mai tanar pamant al Europei vecin unora dintre cei mai batrani.

Referat: Defileul Dunarii (#477656) - Gradu

Cazanele Dunării, cuprinzând cele două îngustări - Cazanele Mari şi Cazanele Mici reprezintă cea mai spectaculoasă porţiune din Defileul (sau Clisura) Dunării. Înainte de construcţia barajului Porţile de Fier, în această zonă a cheilor, întregul debit al Dunării se strecura prin albia îngustă, cu cataracte Referate Defileul Dunarii. Download gratuit Defileul Dunarii. Referat de nota 10 din categoria Geografie. Referate - Peste 5900 de referate online 09 Jun 2021, 21:53 . Home; Referate. Romana (1189) Istorie (689) Geografie (503) Diverse (511) Engleza (316) Chimie (264) Biologie (431) Fizica (345). Defileul dunarii . Categoria: Referat Geografie . Descriere: Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra. In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrat Referat - Defileul Dunarii Categorie Referate Geografie Data adaugarii acum 2 ani Afisari 127 Etichete defileul, dunarii Descarcari 89 Nota 0 / 10 - 0 voturi Am vazut defileul Dunarii-cunoscut sub atat de multe nume -atat inainte cat si dupa realizarea Sistemului hidroenergetic si de navigatie de la Portile de Fier. Marele lac care s-a format.

Defileul Dunarii ofera un spectacol rar intalnit, fiind cel mai lung din Europa, 134 de kilometri pe parcursul carora apa isi face loc printre Carpati. Arie protejata si inclusa in Parcul Natural Portile de Fier, pe toata intinderea sa veti mai gasi si alte 18 rezervatii sau arii protejate Datorita faptului ca traverseaza o multitudine de regiuni naturale, cursul inferior al Dunarii este impartit in cinci sectoare: defileul carparic, sectorul sud-pontic, sectorul pontic oriental cu balti, sectorul predobrogean si sectorul deltaic. Transporta anual circa 60 milioane tone aluviuni si 200 miliarde m³ de apa

Descarca acum referatul 'Defileul Dunarii'. Download acum fara cont. Referat online gata facut DEFILEUL DUNARII RELIEFUL Intre Bazias si Gura Vaii,sau mai exact intre gura de varsare a Nerei(1075km) si Drobeta Turnu Severin(931km) pe o distanta ded 144km,Dunarea traverseaza defileul carpatic,...VEZI REFERAT Referat.ro - Referate pentru scoala. Peste 15000 de referate Referate structurate pe categorii si clase, lucrari de licenta, cursuri, seminarii, laboratoar Dunarii variaza intre 600 si 1000 m. Relieful bazinului inferior se caracterizeaza prin prezenta unei largi depresiuni, Depresiunea Cimpiei Romane, inchisa spre vest de arcul Carpatilor Occidentali (pe care Dunarea ii strabate prin defileul ddintre Bazias si Drobeta Turnu Severin), spre nor Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România.Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, fiind sculptat într-o stâncă de către sculptorul Florin Cotarcea, din orașul Orșova.. Sculptorul a lucrat timp de zece ani, perioadă în.

Referat Prezentare Generala a Defileului Dunarii

După orizontul larg, cu monotonia campiilor fără sfarşit ale pustei ungare, in care privirile se pierd ca intr-un fel de somnie, după valsul lent straussian, al apelor de culoarea peruzei, Baziaşul - KM 1 al Dunării romaneşti - se iveşte ochilor prin explozie. Zarea s-a ingustat intr-o clipă, sugrumată de munţi. Balcanii şi Carpaţii işi amestecă umbrele sugerand imagini de ere. Referat Sectoarele Dunarii. Cursul Dunarii poate fi subdivizat in patru sectoare astfel: de la Bazias la Portile de Fier, de la Portile de Fier la Calarasi, de la Calarasi la Braila si in aval de Braila. Sectorul Bazias-Portile de Fier se numeste si Defileul Dunarii; schimbarea profunda a caracteristucilor cursului Dunarii are loc in dreptul. Cel mai tare site de referate din Romania. Contine referate din toate domeniile Delta Dunării este limitată la sud-vest de podișul Dobrogei, la nord de cel al Basarabiei, iar în est se varsă în Marea Neagră.Delta Dunării este traversată de paralela de 45° latitudine N și de meridianul de 29°, longitudine E. La nord, brațele Chilia și Musura formează granița cu Ucraina.Delta ocupă, împreună cu complexul lagunar Razim-Sinoe 5050 km², din care 732 km².

Defileul Dunarii - referat

O calatorie in Defileul Dunarii ne ofera posibilitatea degustarii unor preparate traditionale specifice avand la baza pestele. Prin bogata peisagistica si prin fauna Defileul Dunarii prezinta un interes cu totul deosebit din punct de vedere turistic,stiintific si nu in ultimul rand economic Cazanele fac parte din Defileul Dunării sau Clisura Dunării cum mai spun unii. Toată această zonă este o arie protejată, cunoscută sub numele de Parcul Natural Porțile de Fier. Cazanele Dunarii sunt împărțite în două sectoare: Cazanele Mari și Cazanele Mici Portile de Fier I si II Defileul Dunarii Cel mai mare defileu european referat. Am vazut defileul Dunarii-cunoscut sub atat de multe nume -atat inainte cat si dupa realizarea Sistemului hidroenergetic si de navigatie de la Portile de Fier. Marele lac care s-a format in spatele barajului a mai atenuat din salbaticia de altadata, dar defileul.

Portile de Fier I si II Defileul Dunarii Cel mai mare

Defileul Dunării, un monument unic al naturii - Lumea Satulu

Defileul Dunarii (Portile de Fier), este cel mai lung defileu din Romania (peste 100 km). Dunarea, al doilea fluviu al Europei (ca lungime si debit) dupa Volga, strabate peste 2.800 km de la izvoarele lor din Muntii Padurea Neagra si pana la varsarea ei in Marea Neagra Dunarea este un important drum fluvial international, curgand prin 10 tari (Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, Romania, Ucraina, Serbia) si are afluenti in alte sapte tari. Trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.Cuprins [ascunde] 1 Etimologie. 2 Regimul hidrologic Defileul dunarii Referat Geografie Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra. In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o.. Sectorul Bazias - Portile de Fier se numeste si Defileul Dunarii; schimbarea profunda a caracteristucilor cursului Dunarii are loc in dreptul barajului de la Portile de Fier. In parte de nord sunt Muntii Locvei, Muntii Almajului (intre Bazias si Orsova) si pe o mica portiune (in aval de Orsova) Podisul Mehedinti; unitati care au corespondente la sud de Dunare, unde Carpatii se continua

Apr.2012 Defileul Dunării văzut din Serbia — scris în 24.09.15 de Mihai18 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ; Jul.2010 Defileul Dunarii - pe partea sarbeasca — scris în 10.10.10 de marius.covaci din GALATI - RECOMAND Cel mai mare defileu european referat, comentariu, ese 05.2014. Rezervatia Cheile Nerei-Beusnita alcatuiesc o arie protejata de interes national, inclusa in Parcul National Cheile Nerei - Beusnita. Acesta ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, ocupand o suprafata de 36.364,8 ha ce include 6 rezervatii declarate si una propusa. Rezervatia mixta Cheile Nerei-Beusnita. 11. Dunărea la Cazane Cazanele sunt un sector din defileul Dunarii la trecerea prin Muntii Carpati . Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stânco s i

S- Defileul Dunarii; V- Dealurile de Vest. Mod de formare - in timpul orogenezei alpine prin incretirea scoartei terestre. Alcatuire este format din sisturi cristaline si deasupra o cuvertura de calcare. RELIEFU Cazanele Dunarii. Cultural. Decebal - chipul sculptat in stanca al regelui dac, reprezinta cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor. Acesta se afla in Cazanele Mici,pe Valea Mracunei la confluenta cu Dunarea, intre localitatile Eselnita si Dubova, la cca. 18 km de Orsova Povestea îmblânzitorului de fluvii: Hidrocentrala Porţile de Fier I. Când privești Dunărea la Porţile de Fier, înțelegi repede fascinația oamenilor pentru cel mai spectaculos fluviu al Europei. De-a lungul timpului au existat nenumărate încercări de a-l supune. Astfel, în una din aceste încercări a prins contur.

Delta Dunarii; DEFILEUL DUNARII - referat martie (5) Despre mine. LucrezPentruTine Vizualizați profilul meu complet. Tema Fantastic S.A.. Imagini pentru teme create de molotovcoketail Delta Dunarii - paradis natural referat, comentariu, eseu. Un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2 860 km (1 788 de mile) de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania 1.DEFILEUL DUNARII-CAZANE Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra । In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrati. Dunarea se formeaza la Donaueschingen (678 m), din unirea a doi afluenti de. Cazanele Dunarii sunt considerate de multi drept una dintre cele mai frumoase zone de pe defileul Dunarii. Asezate la trecerea Dunarii prin muntii Carpati, Cazanele Dunarii aflate in parcul National Portile de Fier au o lungime de doar 9 km, facand din aceasta destinatie de vacanta una ideala pentru weekend, toate obiectivele turistice fiind usor accesibile din acelasi punct de cazare, putandu. Delta Dunării. Regiune naturală unică în lume, situată în nordul Podişului Dobrogei - zonă de importanță ecologică naţională şi internaţională. Suprafaţa acesteia pe teritoriul românesc este de 4340 kmp. Cuprinde cele trei braţe de vărsare ale Dunării în Marea Neagră: Chilia, Sulina şi Sf. Gheorghe

Defileul Dunarii - O prezentare a frumoasei zone pe unde

 1. 1.defileul dunarii-cazane Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra । In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrati
 2. Defileul Dunarii : 3 : Ecosisteme Oceanice : 1 : Eruptiile explozive : 1 : Eruptiile vulcanice : 1 : Generalitati in legatura cu oceanele : 5 : Inelul de foc - vulcanii Terrei : 2 : Page; 1; 2 » bazalt bazaltul bazalt roci bazalt formatiuni de bazalt DESPRE BAZALT UN REFERAT DESPRE BAZALT.
 3. Delta Dunarii - Rezervatia biosferei. Informatii Delta Dunarii. În Delta Dunării puteți efectua o gamă mai largă de activități de relaxare și agrement decât în orice altă zonă turistică, fie montană, fie litorală. De aceea, vă recomandăm să vă petreceți vacanța pe unul din pontoanele noastre, într-o frumoasă excursie în Delta Dunării
 4. tim: Vodita, Mraconia, Sfanta Ana. Asezamantul monahal este o manastire de maici cu viata de obste , aflata in Orsova, judetul Mehedinti, si care are drept hram praznicul Sfintei Ana, praznuita la data de 25 iulie
 5. Defileul Dunării se întinde pe o suprafață de 120 de km, de la Baziaș până la Porțile de Fier. De-a lungul defileului poți trece prin Cazanele Mari și Cazanele Mici, care poartă acest nume datorită malurilor stâncoase în care apa lovește foarte tare, iar dimensiunea este dată de adâncimea apei de acolo; în Cazanele Mici, apa.
 6. » Rezervatia Biosferei Delta Dunarii » Transfagarasanul si Transalpina » Clisura (Defileul) Dunarii - Cazanele Mici si Cazanele Mari » Castelele si cetatile medievale din Transilvania. Castelul Bran si Castelul Huniazilor » Tinutul manastirilor - Bisericile pictate din Bucovina; Cele mai cautate statiuni balneare » Baile Felix.

Referat Circuit Cultural Defileul Dunării și împrejurimil

 1. Acţiuni militare în secolele XIV-XV. Bătălia de la Rovine (1394 sau 1395) În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, Ţara Românească a intrat în conflict cu Imperiul otoman în urma intervenţiei domnitorului român la sudul Dunării, în teritorii a căror stăpânire o revendica şi sultanul Baiazid I. Mircea a declanşat conflictul cu turcii preluând stăpânirea Dobrogei (1388.
 2. TULCEA, 2015 CARTEA DELTEI DUNĂRII A.R.B.D.D. - Ocro te şte natura şi păstrează tradiţiile! ® 2 CARTEA DELTEI DUNĂRII II AR N U D T EI EL T IA D ER EA EN T AR RT PA C PARTENERIAT EDUCAŢIONAL OBIECTIVE CARTEA su ste na bi lit at valori DELTEI e 2015 po pu În sectorul cunoscut astăzi sub denumirea de Defileul Dunării, fluviul se.
 3. Defileul dunarii 128. Degradarea antropica a terenurilor 129. Delta dunarii - rezervatie a biosferei 130. Delta dunarii-Eseu 131. Delta dunarii 132. Delta dunarii 133. Delta dunarii Referat geografie - poluarea si degradarea solurilor 398. Referat geografie carpatii 399. Referat geografie curentii oceanic
 4. ând cu o
 5. Preview referat: Defileul dunarii. Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra. In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrati Apoi urmeaza gigantica.
 6. S - Defileul Dunarii. V - Dealurile de Vest (Dealurile Banatului, subunitatea acestuia Dealurile Tirolului) Caractere generale. reprezinta o punte de legatura cu Muntii Balcani. datorita alcatuiri petrografice se aseamana mai mult cu Carpatii Meridionali

Referat Geografie. Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra. In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrati Referat Sectoarele Dunarii - FamousWhy . Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați.Se afla pe teritoriul judetului Mehedinti, Oltenia, Romania, cel mai apropiat oras fiind Orsova. Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația Delta Dunarii m-a fascinat intotdeauna. Am privit-o la inceput din manualele de geografie, la tv, prin carti si am reusit in cele din urma sa ii simt mirosul, gustul, placerea de a fi acolo, in acel loc extrem de frumos si special pe care il are Romania mea turistica. Am reusit sa fiu turista- calatoar

Referat - Delta Dunarii ReferateReferat

D'ale vietii: DEFILEUL DUNARII

Proiectul nostru ne-a purtat prin multe locuri minunate, de la cele 30 de arii protejate principale și până la rezervații mai mici însă pline de viață. Vă invităm să descoperiți și voi aceste locuri inedite și să vă bucurați de sălbăticia pe care România încă o mai oferă Descopera un ghid despre Delta Dunarii si Dobrogea de Nord. Informatii, fotografii, cazare la pensiuni, hoteluri, pontoane plutitoare, locuri pescuit si sfaturi, manastiri, cetati, retete si traditii dobrogene, ghid turistic online Muntii Balcani: Defileul Raului Iskar (Muntii -- Munti din afara Romaniei --) O regulă elementară a turismului spune că pentru a afla esenţa unui loc e nevoie să eviţi drumurile bătute, trecerile cu vad. Bucătaria locală nu o vei afla în restaurantele de lângă catedrală, ci prin dughenele cartierului vechi, din port

Cazanele Dunării - cea mai spectaculoasă porţiune din

 1. uni naturale ale Romaniei. Anul trecut cam pe vremea asta va invitam sa participati la alegerea celor mai frumoase cladiri construite de mana omului in Romania in proiectul Cele 7
 2. The Danube Delta (Romanian: Delta Dunării, pronounced [ˈdelta ˈdunərij] (); Ukrainian: Дельта Дунаю, romanized: Deľta Dunaju, pronounced [delʲˈtɑ dʊnɐˈju]) is the second largest river delta in Europe, after the Volga Delta, and is the best preserved on the continent. The greater part of the Danube Delta lies in Romania (Tulcea County), with a small part in Ukraine (Odessa.
 3. 127. Defileul dunarii 128. Degradarea antropica a terenurilor 129. Delta dunarii - rezervatie a biosferei 130. Delta dunarii-Eseu 131. Delta dunarii 132. Delta dunarii 133. Delta dunarii 134. Depresiunea colinara al transilvaniei 135. Deserturi 136. Despre brasov 137. Dobrogea 138. Drumetie in nordul fagarasului - valea ucisoarei 139.
 4. istrarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 38 3.2.2. Reconstructie ecologica in R.B.D.D 40 CAPITOLUL 4. ANALIZA STATISTICA A OFERTEI SI CERERII IN TURISMUL DIN DELTA DUNARII IN PERIOADA 2000 - 2007 43 4.1 Analiza statistica in dinamica a ofertei turistice la nivelul Deltei Dunarii in perioada 2000-2007 43 4.1.2
 5. Fabrica de bere Timișoreana este inclus în planul de călătorie. Cetatea Carașova se află în localitatea și Cheile cu același nume, fiind ridicată pe culmea Gradului. Mănăstirea Piatra Scrisă din comuna Armeniș este un obiectiv religios care poartă în spate un istoric interesant

Referat Defileul Dunari

Referat Dunare Va Rog Ajutor am nevoie urgent de el - 4697171 Fluviul Dunarea Fluviul Dunarea cu l de 2860km este al doilea fluviu din Europa dupa Volga ,insa primul ca importanta economica pentru continent Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa. Defileul Dunarii de la Clisura Cazanelor - o succesiune de largiri si ingustari (clisuri) determinate de alternanta rocilor. Din intregul defileu, zona. Creșterea debitului are loc din amonte spre aval: 1.470 m3/s la Passau, 1.920 m3/s la Viena, 2.350 m3/s la Budapesta, 5.300 m3/s în defileul Porților de Fier, 6.470 m3/s la Ceatalul Ismail. Debitele maxime reflectă regimul continental al fluviului: 15.100 m3/s la Orșova (13 aprilie 1940), 15.900 m3/s (mai 1942) si 15.500 m3/s la Ceatalul.

CALATORUL UITATChipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră, din

Defileul dunari

 1. Cel mai lung defileu - Defileul Oltului, 47 km. Cea mai mare peșteră - Peștera Vântului (Munții Pădurea Craiului), un labirint ce se desfășoară pe circa 50 km. Cea mai ridicată temperatură absolută - 44,5°C, localitatea Ion Sion (Brăila) , 10 august 1951. Cea mai scăzută temperatură absolută - localitatea Bod (Brașov.
 2. Hazard = eveniment potential daunator pentru om, mediu si societate; = manifestari extreme ale unor fenomene naturale; - cand produc distrugeri de amploare se numesc dezastre (catastrofe) ex. seismele din pen. Indochina 2005, inundatiile din Europa 2004, 2006, tornadele din SUA 2005; HAZARDE NATURALE - dupa geneza: endogene (cutremure, eruptii) si exogene (geomorfologice, climatice.
 3. Cazanele Dunarii. Clisura Dunarii, Romania Obiective turistice in categoria: Locuri pitoresti Cazanele Dunarii reprezinta un sector din Clisura Dunarii (defileul Dunării) la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 de km, iar latimea este in unele locuri de doar 180-250 m, îngreunând navigația. Vezi cazare si hoteluri in.

Descarca Defileul Dunarii Referate Scoal

 1. Delta Dunarii... 83 aprecieri Pentru a aprecia si/sau adauga la favorite prezentarea, trebuie sa fii autentificat . Doru (este autorul) 27.02.2012. download (încă 26) un adevarat paradis, pe care omul e pe cale de a-l distruge. Vizualizari: 10828 in total, 3 pe zi. Descarcari: 870 in total, 0 pe zi
 2. Dunarea. Pentru tara noastra, Dunarea constituie una dintre componentele esentiale ale naturii locurilor.Ea colecteaza aproape întreaga retea de ape curgatoare (în afara câtorva mici râuri dobrogene). Afluentii ei principali formeaza un fel de aureola în jurul cununei Carpatilor, iar afluentii de ordinul al doilea au directii radiale, ferastruind prin vai transversale muntii, fapt.
 3. Traseu Transfagarasan Romania. Traseul Transfagarasan se intinde pe o lungime de aproape 90 km pe doua benzi de circulatie. Directia recomandata pentru strabaterea acestuia cu autoturismul este dinspre sud spre nord, din cauza pantei mai abrupte pe versantul nordic al Muntilor Fagaras. În perioada 28 iunie - 30 octombrie 2021, DN 7C.

Defileul Dunarii. Un spectacol al fluviului ce isi face ..

Delta Dunarii s-a format pe locul unui fost golf al Marii Negre, prin actiunea a trei factori: Dunarea cu aluviunile sale, mareea mica si curentii marini. geologia Un aspect foarte important in invatarea si mai ales in intelegerea reliefului Romaniei, il reprezinta alcatuirea geologica sau geologia Cosava apare in sud vestul tarii (Defileul Dunarii). Baltaretul se formeaza in baltile Dunariii si sufla spre Baragan. Vantul Mare este un vant de tip foehn ce bate iarna tarziu si primavara devreme in depresiunile Fagaras si Sibiu. Munteanul vant local ce apare in zonele sudice ale Carpatilor Orientali Referat despre relieful si apele Romaniei. Q: Intreaba despre Referat despre relieful si apele Romaniei. Conditiile climatice de ansamblu. La latitudinea tarii noastre, miscarea generala a maselor de aer atmosferic se produce, in mod obisnuit; de la vest spre est. Dezvoltarea unor centri barici - adica areale de mica si de mare presiune. Cazanele Dunarii. Ce sunt si unde sunt Cazanele Dunarii? Obiective turistice, Obiective istorice. Cazanele Dunarii sunt o portiune din cursul Dunarii, in dreptul judetului Mehedinti, pe bucata de granita naturala romano-sarba. O denumire alternativa ar fi aceea de Chei, stim cu totii cat de spectaculoase sunt cheilor raurilor si paraielor din Romania Cazare in - pensiuni de calitate: A petrece o vacanta in pensiuni si agroturism (pensiuni agroturistice) in inseamna sa intalnesti un infinit patrimoniu peisagistic, istoric, cultural si artistic si multe alte resurse turistice. laPensiuni.ro a selectionat cele mai bune oferte pentru cazare in pensiuni in , care ofera conditiile ideale pentru o vacanta in natura cu maximul de relaxare.

Prin Defileul Dunării – Lumea lui Fede

Publicat în geografie, referate Doar in portiunea dintre Insula Simana si Orosva cupride 1253 de specii, la care se adauga 841 de specii din Defileul Dunarii, mai mult de jumatate din numarul total de specii din Romania. Muntele Domogled, este o veritabila gradina botanica, fiind socotit locul cu cea mai mare flora din Europa.. • Cei mai josi sunt Mtii Locvei (la intrarea Dunarii in tara au pana la 500m) • Dunarea isi formeaza defileul cel mai lung si mai frumos intre Bazias si Varciorova 144 km • Sunt deosebit de bogati in resurese • Mtii Aninei in carbuni • Mtii Dognecei • Depresiuni : - Depr Defileul Dunarii vezi pe harta. Informatii despre Defileul Dunarii. Localizare: Cazanele Dunarii > Orsova Subcategorie: Chei Apasati pe imagini pentru vizualizare. Defileul Dunarii reprezinta cel mai lung defileu din Europa (134 km). Este alcatuit dintr-o succesiune de largiri si ingustari (clisuri) determinate de alternanta rocilor. Inapoi la Cuprins Referate: ADAUGA UN REFERAT! - APASA AICI! Turismul . T ara noastra dispune de un foarte bogat potential turistic, variat, cu obiective naturale, sociale si culturale deosebite.. Obiectivele naturale creaza un diferite forme de turism de la cel montan la cel litoral sau de la cel estival la cel de iarna 06.Hidrografia Europei si a Romaniei. 1.3. HIDROGRAFIA EUROPEI ŞI A ROMÂNIEI - ASPECTE GENERALE. Europa dispune de importante resurse de apă, aparţinând unor tipuri variate, neuniform distribuite spaţial. 1. Factorii care influenţează hidrografia Europei: 2. Componentele hidrografiei Europei

Fluviul Dunarea - Info-Delta

Baile Tusnad si Delta ar putea deveni destinatii de ecoturism. Baile Tusnad, Defileul Crisului Repede, Tarnava Mare, Parcul National Macin si Delta Dunarii ar putea capata statut de destinatii de ecoturism, dupa un set de criterii lansate vineri, aceste zone, odata clasate, putand fi promovate mai eficient de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului CARPAŢII OCCIDENTALI. În partea de vest a ţării, de la valea Dunării, în sud, şi cea a Barcăului şi cotul So-meşului, la nord, se înşiră mai multe grupuri de munţi mici, insulari, despărţiţi prin largi depresiuni şi întinse golfuri'' de câmpie, fapt pentru care se consideră că ei nu. constituie o catenă unitară, ci.

Defileul Dunarii - Tocilar

8. Cazanele Dunării - reprezintă cea mai spectaculoasă parte din Defileul Dunării, despărțind Munții Balcani de Carpații Occidentali, în cel mai apropiat punct cele 2 lanțuri ajungând la 230m unul de celălalt. Pe lângă peisajele superbe și posibilitatea de plimbare cu barca pe Dunăre, există și un obiectiv turistic devenit. Drumuri alpine din Bucovina. Unul dintre cele mai frumoase drumuri alpine din România este Transrarăul - Drumul Comorilor,- care leagă Valea Bistriței ( localitatea Chiril) de Valea Moldovei ( Pojorâta). Are aprox.26 km, urcă până la 1.400 metri altitudine, are multe serpentine și curbe în ac de păr palpitante, trece prin niște. Sofia - O destinatie turistica de luat in seama. Sofia este capitala Bulgariei, vecina noastra de la granita de sud, cu care impartim frateste cursul inferior al Dunarii noastre albastre. Orasul este situat aproape in centrul tarii, usor spre vest, la poalele Muntilor Vitosha

Ce sa vezi intr-un weekend in Defileul Dunarii - BLOG

Delta Dunarii - comoara UNESCO Delta Dunarii este singura rezervatie naturala din Romania inclusa in patrimoniul UNESCO, in anul 1991. A doua delta ca marime si cea mai bine conservata din Europa este casa a sute de specii de pasari, printre care pelicanul si cormoranul, dar si zeci de specii de peste de apa dulce, in mai mult de 20 de ecosisteme Nu e, deci, de mirare ca UNESCO a desemnat Delta Dunarii ca fiind o Rezervatie a Biosferei. Liniste deplina într-o fractiune de secunda Timp de cinci mii de ani, o mica comunitate a trait în deplina armonie cu extraordinarul ecosistem al Deltei, castigandu-si existenta din pescuit, cresterea animalelor si din recoltarea stufului Croindu-si drumul prin inima Romaniei, Muntii Carpati au ramas unul din ultimele locuri ramase nealterate din toata Europa. Alaturi de Dunare si Marea Neagra constituie elementul geografic fundamental pentru definirea teritoriala a statului roman.. Privelistile alpine incredibile, dar si frumusetea incredibila a unui taram al carui timp parea se opri - ciobanii isi mana oile, caii la carute. 40 de destinatii pentru weekend aproape de Bucuresti. Intr-un moment de dor maxim de vacanta, am facut o lista cu locuri in care am fost in week-end (sau in weekend prelungit, in functie de distanta) si unde ne-am simtit minunat. Sunt 40 de destinații pentru weekend langa Bucuresti, care merita explorate 1 zi sau 2, in functie de timpul de. Relieful României se caracterizează printr-o mare diversitate și complexitate. Din întreaga suprafață a României, 50% este ocupată de munți (peste 800 m altitudine), 27% de dealuri și podișuri (200-800 m altitudine) și 23% de câmpii (sub 200 m altitudine)

DELTA DUNARII. Delta Dunarii este locul plin de viata unde fluviul imbratiseaza marea, desfacandu-se in zeci de brate ale unui labirint misterios, de o frumusete ireala. E de ajuns sa treci odata pe aici pentru a te indragosti iremediabil de acest colt de natura salbatic, raiul zburatoarelor ce tasnesc de pretutindeni Minerii vin spre Bucuresti - jandarmii au blocat Defileul Jiului. Circa 5.000 de mineri au pornit pe jos spre Bucuresti si se afla undeva la intrarea pe Defileul Jiului. Minerii au plecat initial intr-un mars prin Petrosani, dar nu s-au mai oprit unde au facut-o zilele trecute, ci si-au continuat drumul, incercand sa intre in Defileul Jiului

Referat: Prezentare Generala a Defileului Dunarii (#395915Referat: Muntii Apuseni (#328383) - Graduo